Over ons

Een school als een tweede thuis, dat is Lucerna Antwerpen.

Campus Diamant herbergt een onderbouw en een bovenbouw, met elk een apart uurrooster. Onze jongere leerlingen krijgen op die manier de kans om twee jaar te wennen aan het secundair onderwijs, op hun ritme en uitsluitend met hun leeftijdsgenoten.

De leerkrachten brengen kennis en vaardigheden over via innovatief onderwijs en moderne infrastructuur. Daarbij gaat de aandacht ten volle naar de noden van onze leerlingen.

Gelukkig is school veel meer dan leren alleen. De leerlingenbegeleiders, daarin enthousiast bijgestaan door het voltallige leerkrachtenkorps, zetten zich meer dan 100% in voor de leerlingen. In uiteenlopende activiteiten gaan we samen met de leerling op zoek naar zijn interesses en talenten. Via de leerlingenraad krijgen de leerlingen de kans hun stempel te zetten op de dagelijkse werking van de school.

Daarnaast dragen we ook ouderparticipatie hoog in het vaandel. Ouders zijnonze belangrijkste partners. Zij zijn dan ook altijd welkom op school en via Smartschool kunnen ze eenvoudig contact opnemen met het secretariaat, al de leerkrachten, de leerlingenbegeleiders en de directie.

Onze school is er voor iedereen. We leren en leven in respect voor ieders identiteit en met een open blik op de wereld. Een school als geen ander.

Campus Diamant: samen schittert iedereen!